Fredag kväll och Fröjdens tog emot Pushers på Heden 3. Regnet öste ner och publiken bestod av cirka två personer.

Mange, Filip, Sävenek
Naser

Bänk:
Philip, Tobbe, Povel, Darko

Fröjdens tog omgående tag i taktpinnen och kunde tidigt ta ledningen efter att urstarke Naser vunnit sin duell med sin motståndare och nickat bollen förbi målvakten i en retfullt långsam hastighet. Albins assist var slående lik en rensning, men självklart fanns det tanke bakom passningen. Glädje i Fröjdens lägret och känslan av att vi var på gång.

Ungefär tio minuter senare får Fröjdens frispark en bit utanför straffområdet. Undertecknad hade fått förtroendet att ta hand om den och fick på en ganska duglig träff. 2-0.

Strax därefter var det dags för Schlättas Maradona att göra mål. Efter lite flipperspel i Pushers straffområde fick undertecknad bollen och hör någon bröla något på bred västgötska fem meter bak. Bara att släppa bollen alltså. Filip rakar in bollen och ligger nu på tre mål på tre framträdanden i laget. Imponerande.

Tio minuter innan paus skjuter Pushers Leon Mc Manus(måste vara division 6C:s coolaste namn) från fyrtio meter. Bollen går förbi flera ben, Målvakts-Rickard är helt skymd och bollen går snöpligt i mål.

Paus och vår eminente tränare Darko pushar igång laget, trycker på förbättringsåtgärder och lyfter fram ljusglimtar. Han byter dessutom in bjässen Tobbe på mittbacken och det i sig kan ju knäcka vilken motståndare som helst. Genialiskt.

Andra halvlek sparkas igång och Naser gör ett typiskt Naser-mål efter tio minuter. Han tog sig förbi sin försvarare och dunkar in bollen i norska krysset. Det ser enkelt ut när han gör det, men han är så stark och snabb att man måste uppleva det live. Något de cirka två personerna i publiken alltså fick uppleva. Mattsson stod för assisten.

Bara minuten senare, efter ett fint anfall friställde Filip den gode Mattsson som snyggt placerade in 5-1 tätt intill bortre stolpen. Glada miner och känslan av att den här matchen vinner vi.

Povel kommer in på banan och gör ett riktigt fint inhopp på högerkanten. Calle får varning i 69:e minuten och byter ut sig själv. Minuten senare gör Pushers Martin Nordfeldt ett tjusigt nickmål.

Philip kommer in och spelar en kvart och gör det i vanlig ordning bra. Även Albin kommer in på innermittfältet(!) och tackar för förtroendet genom att i den 80:e minuten smälla iväg en riktig häxpipa i bortre krysset. Två målskyttar från Schlätta alltså. 6-2. Kul.

Coach Darko byter in sig själv som spjutspets med fyra minuter kvar och såg ut att vara på spelhumör.

Duktige domaren Azdren Xhafa blåser av matchen och slutresultatet skrivs till 6-2 i de vinrödas favör.

Matchens fröjd går till Naser som med två mål, gediget slit och finurliga aktioner utmärker sig. Långburken går till Filip som visat sig vara oerhört nyttig på Fröjdens mittfält. En spelare som vinner boll, skapar målchanser och dessutom gör mål. Kortburken går till Albin som såg ut att trivas riktigt bra i regnet. Nickar bort bollar, är fullständigt orädd i duellspelet och med det snygga målet som grädde på moset.

Fröjdens firade segern på världens bästa sportbar Foxes med mat, dryck och tjôt.

Nästa match spelas söndag 22 september borta mot Vrångö.